VP Viltspår

 


Viltspårprov våren
 
Klystorparnas Vp Jägarhornet
Priset går till provets bästa tax på Östsvenska Taxklubbens ordinarie viltspårprov på våren med början 2013. För inteckning till priset krävs minst excellent i kvalitetsbedömning på utställning. Om den vinnande taxen har lägre pris än excellent i kvalitetsbedömning får den priset dock utan inteckning.
SUvCH Klystorps Quirinia Minor erövrade priset för alltid 1997 tillsammans med sin förstfödda SUvCh Bootorps Arneta .Priset återskänks av Kristina Ahtela för fortsatt tävlan. Donatorn har rätt att tävla om priset men ej erövra det för gott.
 
Spårbrädan Upplands Taxklubbs Vp
 
Priset utdelas till provets bästa tax i anlagsklass. Priset tillfaller för alltid den hunduppfödare som först uppnår 4 inteckningar med 4 olika hundar. Under tävlingstiden förvaltas priset av den vinnande hundens ägare, Slutligen tillfaller priset den uppfödare som erövrat det för alltid.
Om priset tävlades för första gången i Berga 1987.
Monica Calerots MP
Till provets näst bästa tax oavsett hårlag med minst 1.a pris under det ordinarie vårspårprovet. Hunden skall ha fått minst excellent i kvalitetsbedömning vid utställning. Det kan ha erövrats tidigare.
Om flera hundar har samma poäng som näst bästa hund har korthårig normal tax företräde. Annars får hundarna dela priset med varsin inteckning.
Den hundägare som vid tre tillfällen med minst två olika hundar vunnit priset, erövrar det för alltid.
Priset är uppsatt att börja tävlas om vid vårprovet 2017.
Bockskallets Veteran stop
 
Till vårspårsprovets bästa veterantax oavsett hårlag med minst 1.a pris under det ordinarie vårspårprovet. Hunden skall ha fått minst very good i kvalitetsbedömning vid utställning. Det kan ha erövrats tidigare.
Den hundägare som vid tre tillfällen med minst två olika hundar vunnit priset, erövrar det för alltid.
Priset är skänkt av Gunnel & Leif O Rohlin, Ekerö till tävlan våren 2017.
Donatorn har rätt att tävla om priset, men ej erövra det för alltid.