Taxens dag på Lida friluftsgård

Lill matte Alice och Astor besökte söndagen den 4 september tillsammans med mormor och morfar Taxens dag på Lida friluftsgård söder om Stockholm. Alice och Astor provade alla aktiviteter som erbjöds av Östsvenska Taxklubben.

Tips om trimning och kloklippning var inte Astors favoritstation, men Ann-Sofie Mendoza visade och gav tips på hur man skall få sin hund lugn och samarbetsvillig. Astor har nu nyklippta klor.

Ringträning och hur det går till på en utställning visade klubbens ordförande Caroline Samuelsson. Alice och Astor lyssnade och lärde. I ”Barn med hund” tyckte domaren för dagen, Lottie Önnesjö, att de var väldigt duktiga och delade ut ett fint pris.

           

Att prova hur man går ett spår och hittar en klöv i skogen var ett spännande moment. Astor var duktig och hittade klöven på det korta prova på spåret.

Att jaga och gå drevprov var en station som Astor hoppade över. Astor är ju bara 5 månader och att jaga får vänta ett tag.

Astor och Alice hade en spännande dag och jag gissar att Astor vände tassarna mot taket och sov gott när han kom hem

Alice och Astor var i sällskap av ca 50 andra taxar som i soligt väder också provade på de olika stationerna. Vi från Taxklubben som var på plats tyckte det var roligt att träffa er medlemmar och höra era frågor och diskutera livet med tax med er. Vi har fått tips och idéer om vad ni är intresserade av som vi hoppas kunna omsätta till aktiviteter. Även ett stort tack till alla funktionärer och till Lida friluftsgård för gott samarbete.

För styrelsen i Östsvenska Taxklubben

Håkan Sjöberg