Taxens Dag 2017

Söndagen den 11 juni genomfördes Taxens Dag ute på Hundängen på Gålö.

 

Det erbjöds olika evenemang att prova på med sin tax. Eller, för den som inte hade någon hund, bara se hur olika taxar ser ut beroende på hårlag och storlek. Flera olika evenemang var på gång under dagen.

 

INOFICIELL UTSTÄLLNING – Domare Christian Gabler och ringsekreterare Helen Eriksson fick jobba febrilt då det var många intresserade taxägare som ville prova på att ställa ut.

 

RINGTRÄNING – Mia Nordgren basade för anmälan till utställning och ringträning vilket hon gjorde med bravur.

 

BARN MED HUND – Siri, en duktig flicka, tränade ringträning och var med i Barn med hund tillsammans med Taxamores Dumbledore. Hon var väldigt duktig och genomförde detta med bravur trots att det var första gången hon visade hund.

 

RALLYLYDNAD instruerades och visades upp av Lisa Ulltin tillsammans med  normalsträvhårstaxen Rhino. Det var många taxar som fick prova på.

 

VILTSPÅR – Anders Hansson hade lagt ut ett spännande spår med avslutande rådjursklöv för spårsugna hundar och det var fullt ös under hela tiden. Anders fick många frågor angående spårträning.

 

BALANSBOLL – hur man kan träna på en balansboll visades av normalkorthårstaxen Gucci tillsamamns med Anna Larsén, som dessutom är Hundfysioterapeut. Hon pratade också angående vikten av att träna hunden i förebyggande syfte.

 

LOTTERI – Naturligtvis fanns det ett lotteri med många fina priser. Ett stort tack till alla som bidrog till fina priser.

 

GRILLKORV OCH KAFFE – Helene Redving stod för försäljning av grillkorv, kall dricka och kaffe med kokosboll. Allt mycket uppskattat av alla inblandade, både besökare och funktionärer.

 

Jag vill tacka alla medverkande både funktionärer och besökande för en givande dag i fint väder.
Anna Larsén
Klubbmästare

 

Framtidens proffshandler

Framtidens proffshandler

Noggrann bedömning

Noggrann bedömning

Dagens BIS 1 vuxen blev Bothnias XR Ceres Rödlöga. Ägare Eva Mindesparr

Dagens BIS 1 vuxen blev Bothnias XR Ceres Rödlöga. Ägare Eva Mindesparr

Dagens BIS 1 vuxen blev Kalyanas Diamond Dust. Ägare Karin Issef

Dagens BIS 2 vuxen blev Kalyanas Diamond Dust. Ägare Karin Issef

Jadores Hooligan For Princess of Bothnia blev BIS 1 valp. Ägare Eva Mindesparr

Jadores Hooligan For Princess of Bothnia blev BIS 1 valp. Ägare Eva Mindesparr