Spårkurser

Vårens spårkurs genomförs tre lördagar i mars och april 2023 (18 och 25 mars samt 1 april). Information om kursinnehållet finns på vår hemsida under viltspår. Anmälan öppnar 1 februari och vi tar emot max 30 hundar. Kursen riktar sig till hundägare med målet att kunna träna sin egen hund. Hundägare som tidigare inte gått kursen har företräde. Kursen kostar 1000 kr. Mer information kommer löpande att finnas på vår hemsida och FaceBook.

Träningsgrupp inför SM i viltspår är en ny kurs som riktar sig till er som vill kvalificera er för SM. Hunden behöver ha minst ett förstapris för att få vara med. Vi kommer att träna på de svåra delarna i ett öppenklass spår och vi planerar för två träningstillfällen under våren. Mer information kommer på vår hemsida och på FaceBook.

Klubben kommer att genomföra uttagning till SM för kvalificerade hundar den 11 juni, hundar som inte varit med i träningsgruppen kommer också att kunna delta. Särskild kallelse till uttagningen, ingen anmälan.

SM genomförs 6 augusti och det är Östsvenska Taxklubben som är arrangör.

Spårdomare

Klubben behöver flera spårdomare och är du intresserad skall du kontakta Håkan Sjöberg (hakan.n.sjoberg@gmail.com). Du behöver ha erfarenhet av viltspår med egen hund, jakt och eftersök samt jägarexamen.

För Viltspårkommittén

Håkan Sjöberg