ÖSTSVENSKA TAXKLUBBEN DELTAR I HUNDENS VECKA (uppdaterad info)

En rolig dag för alla taxfantaster på Djurgården.

Kom med eller utan hund, lyssna, lär och prova på olika aktiviteter!

Vi håller till ute på Djurgården, på Hunduddens träningscenter, Hunduddsvägen 31 – åk gärna kommunalt då det är ont om parkeringsplatser på Djurgården.
Hitta hit: http://www.hundudden.com/hitta-hit.html

Lördag den 12 september, klockan 13.00-15.30

13.00-13.30 Föreläsning. Vad ska du tänka på när det gäller vård och hälsa för din tax? Veterinär Daniela Lundqvist föreläser på temat och ger dig all information om ämnet du behöver som taxägare.

13.30 – 15.30 Prova på viltspår med din hund. Att gå viltspår är en rolig och utmanande aktivitet för både hund och förare. Här kan du testa att gå ett kort viltspår med din hund under handledning, få information om grunderna i viltspår och ställa frågor. Det kan vara bra att ha sele och spårlina (en 10 meters lång lina) men det är inget krav för att få prova!

14.00-14.30 Pälsvård för tax. Taxen kommer i tre olika pälsvarianter – korthår, långhår och strävhår. Men hur tar man egentligen hand om dessa tre olika pälstyper på bästa sätt? Lär dig från experterna och få tips om vilka redskap som är bäst att använda på respektive päls.

14.45-15.15 Ringträning. Ta tillfället i akt och träna inför utställningsåret 2021 tillsammans med din hund samt få tips och råd på ringrävarna. Ska du vara med kan det vara bra att ha med utställningskoppel och gott hundgodis, men det är inget krav för att få prova!

Prova på aktiviteterna är gratis och men pga Corona vill vi gärna att du föranmäler då vi har begränsat antal platser https://dinkurs.se/appliance/?event_id=68563

OBS – anmäl dig senast den 9 september!

Notera att det samma dag pågår BPH-tester (Beteende- och Personlighets-beskrivning Hund) på Hundudden, det är därför viktigt att du respekterar skyltningen som visar dig till aktiviteterna för Hundens vecka. Det kan även förekomma ljud av skott under dagen som en del av dessa BPH-tester.

Som vanligt är det viktigt att ni håller avstånd till varandra. Alla aktiviteter hålls utomhus.

Arrangemanget genomförs i samband med Studiefrämjandet www.studieframjandet.se och Hundelska på Hunduddens träningscenter: www.hundelska.se

Läs mer om Östsvenska Taxklubben och dess aktiviteter här på våra övriga delar av hemsidan.

Har du frågor och funderingar, kontakta Eva Stensköld eva.m.stenskold@gmail.com

Välkomna!