Klubbens nybörjarkurs i spårprov.

Lördagen den 12 mars träffades 32 pigga och förhoppningsfulla taxar med vidhängande
matte eller husse. De tvåbenta hade hittat på något nytt äventyr som gick ut på att hitta
en bit rådjur som kallades klöv.
Solen sken från en klarblå himmel och vi befann oss på en kulturplats med namn Ekerö.
Vi träffade en massa olika taxar till hårlag och storlekar och uppförde oss exemplariskt vid kaffe och hundgodis rasten.
Att följa lukten av blod och spår var en ny erfarenhet för de flesta av oss. Men ganska spännande för att inte tala om rådjursklöven som låg i slutet av spåret. Den smakade mums.

Lördag den 19 mars träffades vi igen och vädret var som vanligt på Ekerö sol och klarblå himmel. Dagen till ära blev spåren lite längre och svårare men blev till inga större problem.
Man är väl tax och grejar det mesta.

Slutklämmen på vår spårkurs lördag den 26 bjöd som vanligt på sol och blå himmel men någon hade hittat på att ordna en kraftig blåst på våra spårmarker. Men som den tax man är och dessutom gått en spårkurs grejade man detta med glans.Tog kanske lite längre tid när man fick söka rätt på dofterna som spritts lite här och var i skogen.
Nu har matte och husse bestämt sig för att vi skall träna spår framöver så att jag kan bli
spårchampion senare i år. Som tax har det varit både roligt och spännande att gå denna kurs, tror även att matte och husse har varit roade och lärt sig en del. Definitivt att lita på taxens nos och luktsinne.

Vi tvåbenta som arrangerat denna spårkurs vill tacka alla taxar och deras förare för förmånen
att få arbeta och umgås med er. Byta erfarenheter och hundhistorier som alltid känns uppiggande att ta del av. Samt inte minst samvaron vid fikarasterna.

För Östsvenska TK spårkommitté
Leif O Rohlin