19 november – detta vill du inte missa – Cindy Pettersson håller anatomikurs

Passa på – detta är en anatomikurs du inte vill missa!

ÖstSvenska Taxklubben har lyckats att få Extriördomaren Cindy Pettersson att föreläsa om hundens anatomi.

Cindy är utbildad trimmare och arbetar som hundtrimmare i sitt eget trim. Sedan 1994 är Cindy exteriördomare och hennes första raser att döma blev Skotte, Westie, Cairn, Skye samt Dandie Dinmont.

Numera dömer Cindy samtliga raser i grupp 3 och 4 samt vissa raser i grupperna 2, 8, 9 och 10. Förutom Sverige har hon dömt runt om i Europa samt i Ryssland och Australien. Utöver domare och handler så är hon även aktiv i Juniorhandlerkommitten.

Välkommen på föreläsning om hundens anatomi

Söndagen den 19 november har Östsvenska Taxklubben nöjet att bjuda in dig som medlem (icke medlemmar är också välkomna till ett högre pris) till en heldags föreläsning i hundens anatomi.

Föreläsningen hålls av Cindy Pettersson.

Cindy kommer att lära oss mer om hundens anatomi och hur en tax egentligen är skapt. Varför har den korta ben? Vad betyder brant skuldra, fransysk benställning eller knappa vinklar egentligen? Hur SKA en bra tax se ut och hur ser MIN tax ut? Vad är rasbeskrivning och rastypisk?

Kanske får vi också en inblick i hur en utställningsdomare ser på oss utställare och hur man bäst presenterar sin hund i ringen. Vad betyder excellent och vad krävs för att få en utställningschampion?

Utbildningen startar kl 10:00 och beräknas sluta kl. 16.00, med avbrott för lunch och eftermiddagsfika (ingår i avgiften).

Anmälan skickas via epost till Lottie@onnesjo.com meddela ev födoämnessallergi/specialkost vid anmälan samt ditt namn och medlemsnummer. Lunch och fika ingår i avgiften.

Information om betalning av avgiften ges i samband med bekräftelse på din anmälan.

Pris: Medlem i Östsvenska taxklubben 500kr, ej medlem 650kr.

Max antal 30 personer – först till kvarn gäller!

Plats: Stokks lokaler Rindögatan 25, Stockholm.